Novosti
Poziv na edukaciju Lego WEDO za nastavnike STE(A)M područja

Poziv na edukaciju Lego WEDO za nastavnike STE(A)M područja

Prilagođavanje obrazovnoga sustava sve prisutnoj digitalizaciji i tehnološkomu razvoju neminovnost je ako želimo imati kadrove koji su spremni ići u skladu s razvojem naprednih tehnologija. Naša ih djeca koriste od malih nogu i nerijetko su u tome uspješniji od odraslih. Učinimo da svoju vještinu pretvore u prednost te im pružimo priliku da svoje potencijale nastave razvijati u tome pravcu. Da bismo to mogli, prihvatimo njihov pristup rješavanja problema, igrajmo se s njima. Učinimo da se već danas kroz igru koriste robotikom, učeći osnove mehanike, matematike, tehnologije kao i osnovne vještine programiranja. Naučimo ih timskomu radu, potaknimo ih na komunikaciju i diskusiju, kritičko i stvaralačko razmišljanje i razvijanje motoričkih i kreativnih vještina.

No, zato su im potrebni dobri vodiči, odnosno edukatori koji bi ih uveli u novi svijet učenja kroz igru. Ovim putem otvaramo poziv svim nastavnicima iz STEM područja koji se žele educirati kako pristupiti učenju kroz igru (djeca od 6 do 10 godina) da sudjeluju na radionici koja će se u okviru SCINETIFIX-a održati na Sveučilištu u Mostaru 10. ožujka 2022. u 12 sati u zgradi  Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Računalnoj učionici 109.

Svi polaznici edukacije Lego We Do dobit će certifikat za sudjelovanje, jer je Sveučilište u Mostaru nacionalna kontaktna točka za projekt SCINETIFIX u koji je uključeno dvadeset osam zemalja.

Prijaviti se možete putem aplikacije: https://prijava.sum.ba/radionice/108 najkasnije do 7. ožujka 2022.

hrCroatian